Образование круглой вмятины на цилиндрической оболочке вдавливанием штампа - Онацкий, Р. Л. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
В статті розглянуто процес утворення круглої вм’ятини під дією індентора. Розрахунок виконано на основі методу скінченних елементів з урахуванням фізичної та геометричної нелінійностей. Проведено аналіз форми отриманих вм’ятин під дією штампів різноманітної форми.