Приближенный расчет колебаний неоднородного слоя зерна на плоском виброрешете - Ольшанский, В. П.; Ольшанский, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
Методом ВБК побудовано наближений розв’язок граничної задачі гідродинаміки, яка описує рух по нахиленому плоскому віброрешету неоднорідної зернової суміші з експоненціальною зміною вібров’язкості по товщині шару. Проведено розрахунки, проаналізовано числові результати та похибки наближеного розв’язку.