Анализ упруго-пластического деформирования при моделировании операции «заполнения углов». Часть 2 - Лавинский, Д. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
У роботі запропоновано математичну постановка задачі пружного-пластичного деформування системи контактно взаємодіючих тіл при магнітно-імпульсному навантаженні. Рівняння стану визначено за законами пластичної течії. Розв’язано, як приклад, задачу пружно-пластичного деформування кутової заготовки при дії плоскої системи сил імпульсного магнітного поля. Одержані величини зовнішнього тиску та зроблені загальні рекомендації для проведення подібних технологічних операцій.