Прогнозирование остаточного ресурса элементов конструкций с использованием двумерных марковских процессов - Жовдак, В. А.; Тарасова, Л. Ф. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
Запропоновано методику прогнозування надійності елементів конструкцій на основі використання кінетичних рівнянь для опису міри пошкодження і математичного апарату теорії марковських процесів. У результаті визначаються найбільш інформаційні показники залишкового ресурсу – ймовірність безвідмовної роботи й щільність імовірності відмовлень.