Об исследованиях А.П. Филиппова в теории неупругого удара - Ольшанский, В. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
Проведено аналітичний огляд робіт академіка АН УССР А.П. Філіпова, опублікованих в центральних журналах в Москві, а потім перевиданих в його книжках з коливань деформованих систем.