Влияние повреждаемости материала на автофретирование толстостенных цилиндров - Львов, Г. И.; Окороков, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
У статі розглядається задача автофретування товстостінного циліндра в припущені плоскої деформації. Представлені співвідношення, які описують пластичну поведінку матеріалу згідно інкрементальної теорії пластичності з урахуванням пошкоджуваності матеріалу. Описаний алгоритм рішення пружно-пластичної задачі, а також представлені результати рішення задачі автофретування товстостінного циліндра.