Владимир Логвинович Рвачев – известный украинский ученый – математик-механик (к 85-летию со дня рождения) - Курпа, Л. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
Стаття присвячена пам’яті видатного вченого в галузі математики, механіки і кібернетики, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, володаря орденів Ярослава Мудрого, Трудового Червоного Прапора, Дружби народів, професора, доктора фізико-математичних наук, почесного доктора НТУ«ХПІ», ВОЛОДИМИРА ЛОГВИНОВИЧА РВАЧОВА.