Длительная прочность регулирующего клапана шиберного типа с учетом неоднородного распределения температуры - Львов, Г. И.; Лысенко, С. В.; Перин, Р. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
Для урахування неоднорідного розподілу температури запропоновано за допомогою функцій Арреніуса розширити класичну модель механіки руйнування Качанова-Работнова-Хейхерста. Запропонована неізотермічна теорія повзучості з урахуванням пошкоджуваності була вбудована у скінчено-елементний код ПК ANSYS за допомогою розробленої підпрограми. Для тривимірної моделі корпусу шиберного клапана було проведено чисельний розрахунок тривалої міцності.