Моделирование напряженно-деформированного состояния фундамента при гидроиспытаниях турбоагрегата - Красников, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
Наводяться результати розрахунку напружено-деформованого стану фундаменту турбіни потужністю 200 МВТ при гідростатичному навантаженні та порівняння з аналогічними характеристиками при стаціонарному навантаженні. Визначені найбільш небезпечні місця при даному навантаженні. Моделювання й розрахунки виконані за допомогою методу скінченних елементів.