Экспериментальное исследование реакции жесткой плиты на удар птицей - Ярещенко, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2014)
Робота присвячена питанням експериментального дослідження реакції жорсткої плити на удар птахом методом динамічного широкосмугового тензування. Наведено дані експериментальних досліджень впливу кінематичних факторів на реакцію деформівної перешкоди при зіткненні із птахом. Проведено серію експериментів по визначенню деформацій плоскої перешкоди при ударі тушкою птаха. Експериментально досліджено вплив швидкості й кута зіткнення на максимальні деформації перешкоди.