Компьютерное моделирование некоторых типов профильных соединений с натягом при осевых нагрузках - Шевченко, Р. А.; Андреев, А. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2014)
Стаття присвячена проблемі проектування профільних з’єднань з натягом і вибору раціональних геометричних параметрів з’єднуваних деталей, які забезпечують надійне з’єднання дотриманням умов міцності. Використана програма, інтегрована з ПК ANSYS, яка дозволяє проводити аналіз з’єднань натягом валів і втулок різних форм під дією осьових навантажень. Завдяки простоті свого графічного інтерфейсу для проведення аналізу користувачеві достатньо послідовно перейти від пункту до пункту, заповнюючи потрібні параметри.