Аналітичне дослідження контактної поведінки ділянки трубопроводу з в’язкопружною ремонтною накладкою - Львов Г. I.; Мартиненко, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2014)
У статті описано аналітичні дослідження напружено-деформованого стану ділянки трубопроводу з в’язкопружною ремонтною накладкою в плоскій постановці. Побудована крайова задача для інтегро-диференційних рівнянь та запропоновано метод її вирішення. Результати розрахунків представлено у вигляді графіків розподілу переміщень та напружень за радіусом та у часі. Зроблено висновок щодо впливу в’язкопружності на загальну оцінку міцності конструкції.