Исследование мощности электромагнитных модуляторов вибраций - Божко, А. Е.; Иванов, Е. М.; Иванова, З. А.; Мягкохлеб, К. Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2014)
У даній роботі здійснюється спроба детальніше визначити енергетичні показники електромагнітних віброзбуджувачів, які знаходять широке застосування в технологічних процесах ущільнення середовищ, для пересування в конвеєрах матеріалів, у випробувальних стендах та ін. Енергетичні показники визначаються з урахуванням вібраційного руху маси і втрат, що виникають в електричній і механічній частинах. Ці результати необхідні для оптимального вибору керуючого пристрою за енергетичними показниками.