Моделирование накопления износа при высокоскоростном резании на основе МКЭ - Хавин, В. Л.; Гриненко, А. М.; Автономова, Л. В.; Степук, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2013)
Представлений покроковий алгоритм розрахунку зносу контактних поверхонь ріжучого клину,що базується на рішенні зв’язаної контактної термоупругопластичної задачі взаємодії ріжучогоінструменту і оброблюваного матеріалу. Чисельно алгоритм реалізований за допомогою пакетуAbaqus/explisit спільно з оригінальною підпрограмою розрахунку швидкості зносу по залежностіУсуї.