Резонансные колебания осциллятора линейно-переменной массы - Ольшанский, В. П.; Ольшанский, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2013)
За допомогою ВБК – методу побудовано формули для обчислення коефіцієнта динамічності припереході через резонанс осцилятора лінійно-змінної маси під дією збуджуючої сили сталої частоти та амплітуди. Проведено розрахунки та проаналізовано вплив різних факторів: швидкостізміни маси, реактивної сили та сили в’язкого опору на амплітуди резонансних коливань.