Возможности повышения коэффициента использования энергии ветра в ветроэнергетических установках с горизонтальной осью вращения Вет-Роколеса - Мисайлов, В. Л.; Ульянов, Ю. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2013)
Показана можливість збільшення кількості енергії, відбираної вітроенергетичною установкою згоризонтальною віссю обертання від набігаючого вітрового потоку за рахунок врахування завчасно отримуваної інформації про параметри поля швидкості вітру. Обґрунтовані вимоги до дистанційного вимірника швидкості вітру для вітроенергетичної установки з горизонтальною віссюобертання.