Комп’ютерне моделювання геометричних аномалій у з’єднаннях з натягом - Shchepkin, A. V.; Andreev, A. G. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2018)
Предметом дослідження є порівняльний аналіз з’єднань з натягом, які мають відхилення від правильної геометричної форми. Найбільш поширеними способами складання є запресування однієї деталі в іншу зусиллям преса («пресова посадка»), попередній нагрів охоплюючої деталі з подальшим складанням («гаряча посадка»), попереднє охолодження внутрішньої деталі рідким азотом з подальшим складанням або комбінація цих способів Розглядається посадка валу еліптичної форми в круглу втулку. Результати наводяться у формі рисунків. Виконані дослідження дозволяють дослідити вплив параметрів з’єднання на його міцність, намітити раціональні шляхи його зміцнення.