Экспериментальное исследование прочности многокомпонентного элемента защитной конструкции при растяжении и ударе - Khavin, V. L.; Kyrkach, B. M.; Kyrkach, O. B.; Stepuk, A. V. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2017)
Представлені результати комплексних іспитів на міцність окремих елементів та пакетів елементів тонкостінної захисної конструкції. З іспитів на розтягання отримані значення розривних зусиль для фрагментів захисної конструкції, що складаються з двох, трьох та чотирьох послідовно з’єднаних елементів. Також проведені іспити окремих елементів захисної конструкції на удар конічним сталевим пробійником. На підставі отриманих експериментальних даних проведена оцінка ступеня руйнівного (проникаючого) впливу при ударі в залежності від кінетичної енергії пробійника, а також розривної міцності замкових елементів з’єднань.