Огляд методів розв’язання контактних задач в’язкопружних композиційних оболонок - Martynenko, V. G.; Lvov, G. I. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2017)
Представлено аналіз існуючих методів розв’язання контактних задач анізотропних в’язкопружних композиційних оболонок. Описана історія застосування та розвитку композиційних матеріалів. Встановлено, що на даний момент розроблені моделі в’язкопружної поведінки полімерних матеріалів та їхніх композитів, а також методи моделювання температурних залежностей їхніх механічних властивостей. Розглянуті методики дозволяють розв’язувати задачі механіки пружних тонких та товстих ізотропних та анізотропних оболонок, контактні задачі теорії пружних ортотропних оболонок, плоскі контактні задачі теорії в’язкопружності.