Случайные колебания рам тележек вагонов метрополитена с учетом неровности пути - Белоцерковский, А. Б.; Жовдак, В. А.; Черных, О. В.; Ярошок, Ю. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Розглядається задача визначення стохастичних характеристик рам візків вагонів метрополітену при випадковому впливі, викликаному ерівностями шляху. Зовнішній вплив моделюється стаціонарним випадковим роцесом.