Преобразование независимых переменных по характеристическому решению гиперболических квазилинейных систем двух уравнений - Мельник, В. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2001)
В роботі розглядається модифікація відомого із теорії гіперболічних систем методу перетворення незалежних змінних по розв’язкові. В запропонованому варіанті, стосовно систем двох рівнянь гарантується перехід на сітку характеристик.