О влиянии характеристик связей тележки с кузовом на динамические и эксплуатационные показатели тепловоза - Маслиев, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2001)
Методом математичного моделювання досліджено вплив характеристик зв’язків кузова тепловозу з рамою візка на ресурс бандажів. Показано доцільність довертання візку у напрямку кривої ділянки шляху, якщо вона є малого радіуса, бо це дещо знижує знос гребнів коліс.