Программно-аппаратный комплекс для анализа и синтеза моделей элементов сложных механических систем - Ткачук, Н. А.; Гриценко, Г. Д.; Глущенко, Э. В.; Ткачук, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
Запропоновано програмно-апаратний комплекс для аналізу і синтезу моделей елементів складних механічних систем. Комплекс реалізує розрахунково-експериментальний метод досліджень. В основі – узагальнений параметричний підхід та спеціалізовані системи досліджень.