Полуэмпирическое уравнение для определения степени реактивности турбинной ступени - Капинос, В. М.; Навроцкий, В. В.; Смородская, И. В.; Марченко, Н. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
Запропоноване наближене рівняння для визначення степені реактивності турбінного ступеня в теплових розрахунках проточних частин турбін по параметрах за останнім ступенем.