О повышении экономичности паровых турбин с противодавлением - Капинос, В. М.; Навроцкий, В. В.; Михайлова, И. А.; Михайленко, Т. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
Розглядається питання про використання ступенів парових турбін зі зменшеним градієнтом степені реактивності з метою підвищення коефіцієнту корисної дії за рахунок зниження втрат, пов’язаних з витіком середовища через надбандажневі зазори в проточних частинах турбін з відносно короткими лопатками.