Перспективы улучшения работы эвольвентных прямозубых передач - Кириченко, А. Ф.; Бережной, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
Розглядається пружно-деформований стан прямозубих коліс. Виконується розрахунок об’ємного пружно-деформованого стану методом скінченних елементів. Приведені результати розрахунків модифікованих прямозубих коліс з отвором уздовж осьової лінії зуба.