Локализация энергии при электромагнитной и тепловой диффузии в металлах - Автономова, Л. В.; Степук, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
У роботі розглянута можливість локалізації енергії у металах при дифузії імпульсних магнітних полів.Досліджено характер розв’язання нелінійного параболічного рівняння при різних початкових і граничних умовах. Показано, що просторово-тимчасова локалізація енергії досягається в полях, що перевищують у 2-3 рази критичні, й при обмеженій швидкості наростання початкового магнітного поля.