Анализ статического и ударного деформирования керамического контейнера для радиоактивных отходов - Саенко, С. Ю.; Морачковский, О. К.; Лавинский, Д. В.; Соболь, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Проведено аналіз статичного і ударного деформування керамічного контейнера для транспортування й захоронення радіоактивних матеріалів, з метою оцінювання міцності й герметичності за умов нормативних вимог щодо проектів таких об’єктів. Одержані оцінки міцності та герметичності проекту контейнера, що на відміну від існуючих, виготовлено з кераміки типу ZrO2. Представлено комплексні результати аналізу, які отримано на базі методу скінчених елементів, програмних комплексів COSMOS/ANSYS та КІДИМ.