Метод оценки долговечности агрегатов и конструкций на основе комплексного использования внесения конструктивных дополнений и виброусталостных испытаний - Белых, В. И.; Полищук, О. Ф.; Мягкохлеб, К. Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Запропоновано новий метод оцінки довговічності агрегатів і конструкцій, в основу якого покладена ідея внесення конструктивних доповнень в досліджуваний об'єкт для накопичення експлуатаційних пошкоджень з подальшим проведенням стендових випробувань. Результати досліджень можуть бути використані для вироблення конструкторських і технологічних рекомендацій з підвищення втомного ресурсу виробів, які експлуатуються в умовах динамічного вантаження.