Исследование одномерной несвязанной задачи термовязкоупругости - Бабаджанова, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Пов'язані і не пов'язані задачі про термомеханічної ударі по в'язкопружних тілу досліджені багатьма авторами в конкретних ядрах. Залежність властивості матеріалу від температури, тобто залежність функцій релаксації і повзучості від температури істотно ускладнюють зазначені завдання. У статті вирішується одномірна незв'язана завдання термовязкоупругості за допомогою інтегрального перетворення Лапласа і методом малого параметра для довільних спадкових ядер.