Г.С.Писаренко – основатель украинской школы по колебаниям неконсервативных механических систем - Матвеев, В. В.; Зиньковский, А. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Стаття присвячена опису життєвого шляху й творчої спадщини видатного українського вченого – механіка, доктора технічних наук, професора Георгія Степановича Писаренка. Коротко викла-дені основні наукові результати, отримані Г.С.Писаренком в теорії механічних коливань.