Нестационарное деформирование многослойных упругих тел в форме прямоугольного параллелепипеда - Янютин, Е. Г.; Светличная, С. Д.; Томилка, Н. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
У рамках динамічної теорії пружності досліджується нестаціонарне деформування багатошарових пружних тіл, які мають форму прямокутного паралелепіпеда. Методика, що пропонується, дозволяє точно задовольнити визначальним рівнянням руху і системам початкових, граничних і контактних умов.