Метод решения задач ползучести тел на основе смешанного вариационного принципа - Мрачковский, О. К.; Соболь, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
У статті сформульовані постановка задачі повзучості просторових тіл та варіаційний принцип для змішаного функціоналу, що для відомих у довільний час деформацій повзучості є заданим на незалежно варійованих функціях переміщень та напружень.