Расчет скоростей скольжения гребней колес относительно рельсов - Маслиев, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
В статті запропоновано уточнені аналітичні залежності для розрахунку векторів швидкостей ковзань гребенів коліс рухомого складу щодо бічної грані рейки при русі по колії.