Оптимизация лопатки рабочего колеса турбокомпрессора по критерию собственной частоты колебаний - Жовдак, В. А.; Иглин, С. П.; Смирнова, Л. М.; Солошенко, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Розв’язана задача оптимізації лопатки швидкісного колеса турбокомпресора двигуна внутрішнього згоряння. Цільовою функцією є перша частота власних коливань, змінні параметри – товщини у вузлах скінченноелементної сітки.