Численное моделирование течения вязкого газа через плоскую решетку колеблющихся профилей - Гнесин, В. И.; Быков, Ю. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Пропонується чисельна схема рішення рівнянь Навье-Стокса, осереднених по Рейнольдсу для моделювання самозбудних коливань лопаток турбомашини у трансзвуковому потоці в’язкого газу. Метод базується на схемі Годунова другого порядку точності. Наведено порівняння чисельних результатів течії газу з експериментальними та теоретичними даними.