Управление напряженным состоянием плоской многослойной катушки тороидального магнитного поля - Зайцев, Б. Ф.; Шульженко, Н. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2001)
Розглянута можливість зниження максимальних напружень у електромагнітних багатошарових котушках. Запропоновано оптимальне роз’єднання провідних та підсилюючих шарів, що реалізує ефект пружних опор. Застосовані МСЕ та модифікована схема плоского напруженого стану.