Метод розв’язування задач повзучості геометрично нелінійних оболонок обертання - Морачковський, О. К.; Замула, О. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
В роботі надано метод щодо розв’язання початково-крайових задач теорії повзучості оболонок обертання, що побудовані на базі методу скінченних елементів (МСЕ) та рівнянь стану з урахуванням пошкоджуваності матеріалу. Розглянуто оболонки з деформацією поперечного зсуву та геометричною нелінійністю при скінченних нормальних переміщеннях. Надані вихідні рівняння та схеми їхньої лінеаризації. Розглянуто приклад, за яким встановлено збіжні властивості методу.