Влияние поперечных колебаний плоского решета на движение слоя зерновой смеси - Тищенко, Л. Н.; Ольшанский, В. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
Використовуючи гідродинамічну аналогію, побудовано наближені формули для обчислення проекцій швидкості потоку зернової суміші на плоскому нахиленому решеті, як шару в’язкої рідини, з урахуванням його поперечних коливань і відокремлення проходової фракції від суміші внаслідок сепарування. Проведено розрахунки та проаналізовано результати обчислень.