Построение суперэлемента ротора с учетом подшипника скольжения методом начальных параметров - Степченко, А. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
У даній статті пропонується метод побудови суперелемента ротора з урахуванням пружності мастильної плівки в підшипниках ковзання. Передбачається що ротор однопрогоновий, на кінцях ротора підшипники ковзання і проміжних опор немає. Для побудови матриці динамічної жорсткості суперелемента використається метод початкових параметрів. При цьому враховується ексцентриситет у дисках і формується вектор вимушеного навантаження у супервузлах.