Об эффекте зависания мелкой частицы переменной массы в воздушной среде - Ольшанский, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
Описано рух сферичної частки, що зменшує радіус за показниковим законом, нелінійним диференціальним рівнянням зі змінними коефіцієнтами. За допомогою спеціального перетворення знайдено аналітичний розв’язок задачі Коші в функціях Бесселя. Встановлено ефект зависання дрібної частки змінної маси в повітряному шарі обмеженої товщини.