Об аналитическом решении термоупругой контактной задачи о взаимодействии цилиндрической оболочки с бандажом - Львов, Г. И.; Ткачук, А. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
Розв’язується задача про термопружний контакт циліндричної оболонки з бандажем. У статті наведені сумісні рівняння згину, термопровідності та термопружного контакту, одержані для різних випадків контактних умов. Описані аналітичні розв’язки термопружної контактної задачі. Проведено аналіз особливостей одержаних полів переміщень, контактних тисків та внутрішніх силових факторів, а також температури вздовж оболонки і за товщиною.