Построение матриц масс для учета центробежных сил при колебаниях трехмерного вращающегося тела - Зайцев, Б. Ф.; Асаенок, А. В.; Викман, Н. Е. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
Побудовано матриці мас полілінійного ізопараметричного скінченного елемента, які лінійно враховують залежність відцентрових сил від вузлових переміщень та забезпечують радіальність дії відцентрових сил при зміщеннях.