Управление нестационарными колебаниями бесконечно длинной цилиндрической оболочки - Янютин, Е. Г.; Воропай, Н. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Досліджено неосесиметричне деформування круглої пружної нескінченно довгої циліндричної оболонки під дією навантаження. Розглянуто керування прогином оболонки. Моделювання деформування оболонки виконується на основі уточненої теорії С.П. Тимошенко. При визначенні керуючої сили використано метод регуляризації А.М. Тихонова.