К расчету колебаний скорости движения зерновой смеси на плоском виброрешете - Ольшанский, В. П.; Ольшанский, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Використовуючи аналогію течій вібророзрідженої зернової суміші та в’язкої рідини, отримано формули для розрахунку коливань швидкості шару зерна на нахиленому решеті з урахуванням нелінійної зміни кінематичного коефіцієнта вібров’язкості суміші то товщині шару. Отримано аналітичний розв’язок граничної задачі гідродинаміки в елементарних функціях. Приведено чисельні приклади.