Исследование колебаний вязкоупругих цилиндрических оболочек при малой вязкости - Курбанов, Н. Т.; Алиева, У. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
У статті досліджується задача про коливання в’язкопружних циліндричних оболонок при малій в’язкості. Задача вирішується методом інтегрального перетворення Лапласа і рішення отримано у вигляді ряду, оригіналом перший члена якого є рішення аналогічної задачі, яке отримано методом усереднення. Отримане рішення досліджено для ядра Ржаніціна і показано вплив подальших членів на рішення.